sâmbătă, 19 mai 2012

Mircea Vâlcu-Mehedinţi – Două articole, două comentarii…




Mircea Vâlcu-Mehedinţi – Două articole, două comentarii…


În imagine:
limbaj studenţesc Facebook



Să-mi fie iertată observaţia, dar domnul profesor citat în articol şi toţi ceilalţi au uitat că limba română scrisă are ca specific "diacriticile", aşa cum toate celelalte limbi (din lume) scrise au un specific, pe care îl respectă, poate, de foarte multe secole, numai noi, românii, ne batem joc de limba noastră, a înaintaşilor noştri. Ca exemplu: "Anul III Romana-Engleza". Limba noastră este "limba română", nu "romana". Am mai găsit un articol, scris tot de un profesor universitar, care scria "bulgar" în loc de "bulgăr" ş.a.m.d.
Ştiu că mulţi se vor supăra primind acest scurt mesaj al meu, dar, după cum spunea Nicolae Iorga: "Adevărul este ca apa rece, care face rău doar dinţilor stricaţi"
Mircea Vâlcu-Mehedinţi

Primul mare scandal al campaniei electorale: FASCISTUL MAGHIAR József Nyírő, înhumat la Odorheiul Secuiesc


După cum la piaţă nu este de vină negustorul care cere pe produsul ce-l vinde un preţ exorbitant, ci vinovat este cel care îi dă preţul cerut, tot aşa şi în cazul reînhumării în România a criminalului Jozshef Nyiro , nu sunt  vinovaţi extremiştii unguri din România sau Ungaria, ci Conducerea României care aprobă reînhumarea.
Cum mai putem avea noi încredere în domnul Ponta, care nu ordonă nicio măsură împotriva jignirii demnităţii României? Oare, prin această aprobare tacită, nu cumva doar în vorbe domnul prim-ministru nu este de acord cu  jugul Partidelor Politice Ungureşti din România, pe când în fapte îşi contrazice declaraţiile?
În tot cazul, nouă oamenilor mediocri şi inteligenţi din România, ne dă mult de gândit această aprobare tacită a Guvenului Român de astăzi. Şi dacă aşa stau treburile, mai trebuie să mergem la vot şi să-i alegem pe reprezentanţii USL-ului?
Pe cine să mai votăm, în cine să mai avem încredere, când vedem că "pleacă ai noştri, vin ai noştri şi noi rămânem ca proştii"?

Mircea Vâlcu-Mehedinţi