joi, 10 mai 2012

România are "pile" în noua administraţie din Franţa

Tatăl celui care l-a făcut preşedinte pe Francois Hollande în Franţa este român, născut la Brăila

Din Ziarul Financiar

Tatăl celui care l-a făcut preşedinte pe Francois Hollande în Franţa este român, născut la Brăila Hollande, noul preşedinte al Franţei şi Pierre Moscovici, şeful lui de campanie

România are "pile" în noua administraţie din Franţa: Pierre Moscovici, 54 de ani, şeful de campanie a lui Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei, este pe jumătate român.
Tatăl său, Serge Moscovici, profesor de psihologie socială, s-a născut la Brăila într-o familie de evrei în 1925 şi a fost membru în ilegalitate al Partidului Comunist Român. El a plecat din România în Franţa în 1948.
Pierre Moscovici cunoaşte foarte bine România, fiind chiar raportor al Parlamentului European pentru aderarea României la Uniunea Europeană înainte de 2007. El chiar a declarat la un moment dat în Parlamentul european că se simte "pe jumătate român".
"Raportorul din Parlamentul European Pierre Moscovici a subliniat necesitatea ca guvernul român să fie mai performant în satisfacerea cerinţelor integrării", scria analistul Silviu Brucan pe 5 decembrie 2005 într-o opinie în Ziarul Financiar.
Pierre Moscovici a studiat la ENA - Ecole Nationale D'Administration, şcoala de elită a administraţiei franceze, unde i-a fost profesor chiar Dominique Strauss-Kahn. Din 1997 până în 2002 a fost Ministru pentru Afaceri Europene în guvernul Lionel Jospin. În 2004 a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului European.
El este citat acum de presa franceză ca un posibil premier al noului guvern socialist, alături de un alt nume puternic al stângii franceze, Martine Aubry. Pierre Moscovici a fost chiar enumerat anterior printre posibilii candidaţi ai stângii la Preşedinţia Franţei.
Duminică seară, toate rezultate parţiale indicau victoria lui Francois Hollande cu 52% în faţa lui Nicholas Sarkozy.

Geoană şi Moscovici în 2001


Petre Roman, ministrul de externe al României în 2000 şi Pierre Moscovici

Din Ziarul Financiar, link propus de colaboratorul nostru Co (r) V. Zarnescu, articol original:
http://www.zf.ro/politica/tatal-celui-care-l-a-facut-presedinte-pe-francois-hollande-in-franta-este-roman-nascut-la-braila-9599014

Vă mai recomandăm:
Conform articolului ALEGERI FRANŢA 2012: Francois Hollande este PRO homosexuali şi eutanasie:
Francois Hollande este favorabil căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.