joi, 6 decembrie 2012

Mariana Maxim: nemernica neamului



MARIANA MAXIM: NEMERNICA NEAMULUI

            Acest articol apărut în SANTINELA nr. 9, din 22 sept. 2006. Întrucît dificultăţile pecuniare au determinat anularea site-ului revistei, este necesară republicarea lui, mai ales că, între timp, a sporit numărul agresiunilor antiromâneşti, comise atît de alogeni, cît şi de nemernicii autohtoni. 
Urmează textul din SANTINELA.
***
            Timp de peste un an de zile, până prin vara anului trecut, în toate oraşele României, îndeosebi în staţiile de transport în comun, dar şi pe panourile publicitare amplasate în alte locuri vizibile, erau puse nişte afişe mari, cu un conţinut lacrimogen şi cu un titlu de loterie – Ultima şansă –, prin care cetăţenii României erau îndemnaţi la delaţiune. Care erau miza, modalitatea şi ţinta delaţiunii? Recompensa de 10.000 $ U.S.A. pentru furnizarea informaţiilor despre cei care au participat la Holocaust, în vederea condamnării lor, în calitate de criminali de război.
Într-unul din articolele publicate în primăvară, în SANTINELA, scriitorul Ion Coja, preşedintele filialei din Bucureşti a Vatrei Româneşti, tocmai îşi exprima satisfacţia că, din fericire, nu se găsise nimeni, în România, care să răspundă acestei incitări odioase. Totuşi, cum spune o expresie cunoscută, „ar fi fost prea frumos“ ca situaţia să rămână aşa. Căci, într-adevăr, în 21 iulie 2006, ziarul Gândul semnala un fapt incredibil: o româncă, Mariana Maxim, l-a denunţat pe Ioan Alexa, de 96 de ani, din Iaşi, cum că ar fi fost un „nazist“ care i-ar fi holocaustizat pe evrei.
Cine îndemna la delaţiune? „Centrul izraelit Simon Wiesenthal din Ierusalim (celebru în lume pentru aducerea în faţa judecătorilor a marilor criminali de război, centru înfiinţat în scopul păstrării memoriei Holocaustului)“ – mai zice ziarista care a relevat insanitatea individei. Dar aici, din păcate, sunt strecurate două inexactităţi: 1) centrul „celebru în lume“ este organizaţia lui Simon Wiesenthal, care şi-a desfăşurat activitatea din Viena – loc de întâlnire a tuturor Serviciilor de spionaj, fiindcă Austria este neutră, iar respectivele Servicii au profitat de respectivul statut pentru a-şi planta filialele acolo şi, fireşte, Mossadul nu putea să lipsească; 2) „Centrul izraelit Simon Wiesenthal din Ierusalim“ este un alt centru, care-i poartă numele răposatului Wiesenthal şi care are „scopul păstrării memoriei Holocaustului“. Asta, ca acoperire, fiindcă, în realitate, după cum au dovedit-o afişele sale, are şi scopul să mărească lista presupuşilor „participanţi la holocaust“, de la care să stoarcă bani.
Să remarcăm că, acum, în România se face mare caz de imoralitatea colaboratorilor cu Securitatea, dar nu s-a gândit nimeni să releve imoralitatea atât a Centrului Wiesenthal, care incită la denunţ, cât şi a escroacei Mariana Maxim, care a vrut să scoată bani printr-un denunţ calomnios, făcut telefonic: ea şi-a închipuit, probabil, că evreii îi vor da, imediat, cele 10 mii de verzişori. Dar pe evrei nu-i păcăleşti aşa uşor. „Directorul Centrului evreiesc, Efraim Zuroff, s-a adresat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchetelor Militare, solicitând investigaţii din care să reiasă dacă Ioan Alexa ar fi «participat personal la uciderea evreilor în Dorohoi, precum şi în Iaşi, iar după război şi-ar fi luat identitatea unui soldat care fusese ucis». Alături de nonagenar, mai erau pârâţi Ion Antonie, Ionel Brotac şi Dionisie Alexandru Ghermani, între care unul a răposat şi un altul era rezident în Germania)“, precizează Gabriela Doboş. Adică, altfel spus, evreii voiau să scoată castanele din foc cu mâna Parchetului General al României, după care să spună că, „voi, românii i-aţi declarat criminali de război“.
Dar „Nu mor caii când vor câinii!“ Această nemernică Mariana Maxim a descris fapte petrecute între 1940 şi 1941, deşi este născută în 1957; ea nu a putut fi audiată, fiind plecată la muncă în străinătate.
Evident, pe escroacă nu o interesau „adevărul“ şi „umanismul“ clamat de evrei în sordida lor propagandă cu pretinsul „holocaust unic“ – deşi alte popoare au pierdut mulţi mai mulţi oameni în Al Doilea Război Mondial –, ci mangoţii plătiţi de evrei. După cum Centrul izraelit Simon Wiesenthal din Ierusalim, la fel, nu era interesat de adevăr, ci de creşterea numărului delatorilor, ca să dovedească ei cât de mult au suferit – de parcă ar fi fost singurii.
Numai că în rezoluţia Parchetului, dată la 7 iulie 2006, se menţionează: „«Nu există vreun indiciu în sensul absenţei sale motivate sau nemotivate de la locul de muncă (şef de gară la Rafaila, Vaslui – n.n.). C.F.R. erau considerate o a doua armată a ţării. Este greu de acceptat că Alexa Ioan ar fi putut părăsi raza de competenţă, mai ales în condiţii de război. (...) Se reţine fără dubii că Ioan Alexa nu a participat la săvârşirea unor asemenea fapte, nu şi-a schimbat identitatea dobândită la naştere şi nici nu a participat la săvârşirea pogromurilor de la Dorohoi şi Iaşi şi nici la alte asemenea atrocităţi», conchide hârtia cu antetul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Urmaşii lui Ioan Alexa au cerut magistraţilor să o cerceteze pe Mariana Maxim pentru denunţ calomnios“, relevase Gabriela Doboş, în „Nonagenarul «nazist» de la Iaşi, achitat post-mortem“, (Gândul, 21 iulie 2006; http://www.gandul.info/articol_11717/nonagenarul_nazist_de_la_iasi_achitat_post_mortem.html).
Dar nonagenarul avea să moară cu trei luni înainte, de inimă rea, din cauza acestei ticăloase, iar soţia lui avea să-l urmeze în eternitate la câteva zile, mai ales că vestea că ar fi compus „trenurile morţii“ şi că ar fi masacrat evrei o primise chiar în ziua în care sărbătorise 71 de ani de mariaj cu Elisabeta.
Nemernica Mariana Maxim poate fi considerată, în mod întemeiat, asasina lui Ioan Alexa. Iar Centrul izraelit Simon Wiesenthal din România este, la fel de evident, asasinul moral, fiindcă prin promisiunile sale meschine şi odioase, a îndemnat-o pe criminala Mariana Maxim la denunţ calomnios şi cauzator de moarte. Cred că Parchetul General ar trebui să-i impute Centrului Simon Wiesenthal cheltuielile pentru cercetările făcute şi să-l incrimineze pentru instigare la denunţ calomnios, urmat de decesul învinuitului. De remarcat că în mod similar se exprimă şi cei care au comentat acest caz pe forumul AlterMedia, care a republicat, integral, articolul din Gândul.
Nemernicei Mariana Maxim şi Centrului izraelit Simon Wiesenthal i se potrivesc, întocmai, versurile din Doina lui Mihai Eminescu: „Cine-au îndrăgit străinii, / Mânca-i-ar inima câinii, / Mânca-i-ar casa pustia, / Şi neamul nemernicia!“
Români de pretutindeni! Oriunde o veţi întâlni pe nemernica Mariana Maxim, legaţi-o de stâlpul infamiei, în piaţa centrală a oraşului în care o veţi găsi şi atârnaţi-i pe piept textul „Asasină de bătrâni. Denunţătoare jidovită!“
***
Recent, un politicastru de mîna a enşpea, Mihail Neamţu, a recitat poezia lui Radu Gyr, „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!“, presupunînd că va cîştiga adeziunea electoratului dacă va invoca teza naţionalistă (cum, anterior, făcuseră şi alţii: Ion Iliescu, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica-Bancrută-Fauduloasă ş.a.).  Presupunerea era corectă, dar, vorba aceea, „a dat cu muci-n fasole“, dezavuînd, apoi, personalitatea lui Radu Gyr. Motivul retractării? Presiunea jidanilor rămaşi neholocaustizaţi Efraim Zuroff, Marco K. Katz, Radu Ioanid ş.a. La fel de nemernic se dovedise şi deputatul Dan Şova, care îşi retractase, şi el, declaraţiile referitoare la inexistenţa unui pogrom contra jüden-ilor care ar fi fost comis de către români la Iaşi, cum pretinde propaganda holocaustică şi s-a dus la Washington, pe banii românilor, ca să-şi completeze „educaţia“ în problema holocash-ului. Acelaşi lichelism l-a manifestat şi Răzvan Dumitrescu, în emisiunea sa, cînd, referindu-se tot la prestaţia lui Mihail Neamţu, l-a invocat pe ambasadorul S.U.A. la Bucureşti, Gîtînştein – cum îl persifla Mugur Ciuvică inclusiv în emisiunile lui Răzvan Dumitrescu –, exprimîndu-şi speranţa că şi Gîtînştein – cu bunic născut la Botoşani – va lua atitudine contra „legionarismului“ de paradă al lui Neamţu. De altfel, şi Răzvan Dumitrescu, ca propagandist al U.S.L., îl critica pe Mark Gitenstein pentru imixtiunea sa în problemele României, în favoarea lui Traian Băsescu. Acum, ca să lovească în A.D.R., acelaşi intransigent Răzvan Dumitrescu persiflează poezia lui Radu Gyr fiindcă a fost citită de Mihail Neamţu şi condamnată de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) – organizaţie care trebuie interzisă, precum şi Centrul Wiesenthal din România!
            Pentru a le completa informaţia referitoare la adevărul despre „Minciuna secolului XX“, cum dezvăluie Arthur Butz, le recomand acestor poltroni şi lichele autohtone – Victor Ponta, Mihail Neamţu, Dan Şova, Răzvan Dumitrescu, conducerii Academiei Române, care a acceptat şi a impus schimbarea definiţiei cuvîntului jidan ş.a. –, precum şi escrocilor Efraim Zuroff, M. K. Katz, Radu Ioanid, Elie Wiesel, Vladimir Tismăneanu, Mihai-Răzvan Ungureanu ş.a. –, lectura inclusiv a cărţii

5 decembrie 2012
Colonel (r.) Vasile I. ZĂRNESCU