luni, 17 septembrie 2012

Ponta își ia consilier un italian sprecialist anti-mafia


 A acceptat să fie consilier onorific al premierului Ponta.
Pino Arlacchi, europarlamentar italian , este cunoscut datorită numeroaselor lucrări despre Mafia italiană. El reprezintă Partidul Democrat Italian şi este membru al grupului politic „Socialişti şi Democraţi“ din 2010.
Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului European, Arlacchi a fost "expert în cadrul organului consultativ antimafia al regiunii Calabria (2007-2008), consultant al comisiei parlamentare instituite pentru chestiunile legate de mafia (1984-1987); deputat în Camera Deputaților din partea Partidului Democrat de Stânga (Partito democratico della sinistra) (1994-1996); vicepreședinte al comisiei parlamentare instituite pentru chestiunile legate de mafia (1994-1996) şi consilier special al Ministrului de Interne pentru înființarea Direcției de cercetări antimafia (DIA) (1991-1994).
La data de 1 septembrie 1997 a fost numit director general al biroului ONU la Viena şi director executiv al Biroului pentru Controlul Drogurilor şi Prevenirea Crimelor, având rangul de sub-secretar general. 

În dezbaterea din PE, specialistul italian a pus următorul diagnostic pentru regimul Băsescu: mafia este asociată cu regimul paralel de putere personală creat de Traian Băsescu în România.

Pino Arlacchi:
Transcrierea discursului
„Timp de opt ani, România a fost condusă de un preşedinte autoritar, care a încălcat drepturile fundamentale, a atacat organele statului, guvernul, chiar şi sindicatele şi presa. Regimul lui Băsescu a fost bazat pe un sistem paralel de putere personală, este povestea cunoscută, a folosit serviciile secrete pentru a-i spiona pe cetăţeni, pentru a ameninţa adversarii politici şi pentru a-şi proteja prietenii. Mafia este asociată cu acest sistem paralel, care a fost contestat de cetăţeni, prin reacţii populare. Iar Comisia Europeană nu s-a pronunţat niciodată împotriva acestui sistem.
 Doamnă Reding, ar trebui să vă cereţi scuze pentru limbajul iresponsabil  pe care l-aţi utilizat la adresa unui stat membru democratic, aţi vorbit despre o lovitură de stat parlamentară, despre încălcări ale Constituţiei şi vă rog să vă cereţi scuze.”
Pino Arlacchi este europarlamentar italian, specialist in lupta anti-mafia. 

O propunere de Comandor T.P
 Sursa:

  Păzea mafioți! Ponta își ia consilier un italian sprecialist anti-mafia