marți, 17 iulie 2012

Demiterea lui Băsescu!


 
DEBARCAREA! SISTEMUL DE FRAUDĂ al lui OPRIŞ a fost blocat!
 URMEAZĂ blocarea SCANDALAGIULUI! Votaţi DA! La pensieeee…!

Nota red. din 22 iul.012 Iată că parcă ne-a ascultat  Crin Antonescu: A ÎNLĂTURAT SISTEMUL SECURIZAT CARE-L MAI APĂRA PE ULTIMUL FANATIC COMUNIST CE MAI DĂINUIE LA PUTERE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ!

SPUNEŢI „DA” LA REFERENDUM ŞI BĂSESCU, SINGURUL PREŞEDINTE COMUNIST DIN UE, AUTONUMIT „ŞEF DE STAT”  VA VENI ALĂTURI DE BĂTRÂNII PENSIONARI CA SĂ STEA LA COADĂ LA BILETE DE TRATAMENT PENTRU BĂILE „AMARA”


În sfârşit, revolta din ianuarie 2012, a avut ca rezultat, schimbarea guvernului Boc şi trimiterea conducătorului fanatic, Băsescu, la judecata poporului.
Nu mai e nevoie de lozinci, imagini, poezii, bancuri pe seama "Conducătorului iubit" ci o acţiune hotărâtă a fiecărui cetăţean al României de a convinge cât mai multă lume să vină la referendumul din 29 iulie 2012 şi să voteze
"DA" pentru demiterea lui Băsescu.

Cititi mai jos cine este cu adevărat acest ULTIM CONDUCĂTOR DE STAT, un ultim bătrân ramolit încă aflat la putere, dintre toate  ŢĂRILE COMUNISTE care au aderat la UE:
Un document cu lista vapoarelor FLOTEI COMERCIALE ale României lui Ceauşescu! Unde sunt ele, sub ce pavilion străin navighează, cele nu mai puțin de 142 nave de mare tonaj după care vom plânge două generații de acum încolo? Citiţi şi auziţi hăhăitul celui care se face responsabil de această catastrofă!
Dincolo de hăhăit, rămănem uimiţi la tupeul acestui bătrân securist care-şi atacă adversarii politici în mod mizerabil:
- a insinuat lui Crin Antonescu în campania trecută, ca n-a avut grijă de prima soţie bolnavă de cancer care a murit din cauza lui - nici măcar acuzatorii stalinişti  nu s-au pretat la atâta degradare morală! Cititi articolul despre Crin Antonescu:

 Tulburătoarea poveste de viaţă a lui Crin Antonescu

- a acuzat pe Ponta de plagiat, plagiatul fiind regula miniştrilor din guvernul Boc şi a unor vârfuri din sistemul de justiţie. Sub regimul său, niciun plagiator de-al lui  n-a cerut vreunei comisii de experţi ca să-şi expună punctul de vedere. Barem Ponta are avizul unei comisii unde au lucrat trei experţi în drept internaţional şi care se poate citi aici:
 
Nota red. din 17 iul.012 Am primit articolul de mai jos al d-lui Ion Coja, de la contraamiral R.H. care la rândul dânsului l-a primit de la altcineva. Nu negăm adevărurile spuse de istoricul Ion Coja. Nu negăm că oricine primește un astfel de articol prin e-mail, el trebuie dat imediat mai departe având în vedere conjunctura actuală legată de demiterea cetăţeanului Traian Băsescu.
Ne considerăm însă datori să semnalăm faptul că vom asista din nou la o fraudă electorală - de astă dată cu precedent - şi ne vom trezi iar cu Traian Băsescu câştigător. Deşi se cunoaşte faptul că serviciile secrete sunt încă în mâna preşedintelui suspendat, fapt deosebit de grav care ar trebui să aibă ca efect demiterea imediată al lui Marcel Opriş - şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale - şi trimiterea acestuia în faţa justiţiei, ba chiar şi arestarea lui Traian Băsescu, acestei adevărate lovituri de stat nu i se dă importanţa cuvenită. Cu alte cuvinte,  "mămăliga" românească nu reacţionează!
Din acest punct de vedere, Crin Antonescu - deşi informat de acest lucru - îşi asumă o tăcere gravă în faţa istoriei. Lipsa de reacție a dumnealui să însemne că la presiunile cercurilor economice internaţionale a renunţat să mai devină preşedintele României? Anunţarea demisiei, cu atâta seninătate, - că dacă câştigă Băsescu,  va ieşi din politică - ar putea confirma ipoteza!
Este de neînţeles cum de atâţia ani Marcel Opriş conduce din umbră destinele României. Iată un fragment de articol privind alegerile trecute:
"...nenorocirea s-a produs: grupul care ne-a procopsit cu acordurile PSAL, grupul Băsescu, Stolojan, Stoica, Berceanu (de Decebal Remeş s-au descotorosit!) care s-a aflat la cârma privatizărilor firmelor româneşti, grupul care ne-a împrumutat pentru prima dată la FMI iar acum se pregăteşte să dea lovitura mortală ţării noastre prin alt împrumut de zeci de miliarde de dolari, a câştigat alegerile. Da, le-a câştigat! Scriu în vremea altei diversiuni: „renumărarea voturilor nule”. Putea inova „Curtea Constituţională” o altă găselniţă mai infailibilă decât asta? Vă asigur că nu se va găsi nimic printre acele voturi care să incrimineze „fraudarea alegerilor” pentru că realitatea fraudării alegerilor trebuie căutată în cu totul altă parte şi constă în multe strategii antiromâneşti secrete printre care şi una de valoare istorică care circulă ca un comunicat „pe sub mână”, exact ca în vremea securităţii lui Ceauşescu:
„Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Satu Mare, afirmă că în data de 6.12.2009, începând cu ora 13.40, moment în care Mircea Geoană îl depăşea cu mai mult de 5 procente  pe Traian Băsescu, a fost pus în aplicare un plan de rezervă (planul B), la ordinul generalului Marcel Opriş, şeful STS, şi sub coordonarea vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu.
Concret, STS Satu Mare a avut o derivaţie secretă din schema STS conectată la un server din sediul central al PDL din Aleea Modrogan, având numele de cod „Taurul”. Toate judeţele au avut derivaţie din reţeaua principală, mai puţin municipiul Bucureşti.
Potrivit surselor STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15,  toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale. Despre acest fapt ştiu doar şefii judeţeni ai STS şi cadrele tehnice, respectiv, doi subofiţeri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operaţionale cu data de 06.12.2009, ora 1,30.
Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarmă care semnalau acustic şi vizual depăşirea în procente a unuia sau altuia dintre candidaţi.” Citiţi mai departe...
Lipsa noastră de reacție, a mass-media şi a organelor abilitate - de la preşedintele interimar Crin Antonescu până la procuratură - pe care le plătim din sărăcia noastră, ne va consta scump: Băsescu va câştiga alegerile şi războiul lui contra României, care seamănă a nebunie, va fi dus pe mai departe într-un adevărat genocid. Stresul multora din noi ne va mai urmări ani buni, pentru că şi la final de mandat "normal", Băsescu se va multiplica prin urmaşi aidoma virusurilor mortale ce au bântuit omenirea în evul mediu.
 
Ion Coja - Pasul următor:
Demiterea lui Băsescu!
 
      Prin condamnarea si încarcerarea lui Adrian Năstase s-a făcut primul pas si a început astfel sfârşitul haitei de criminali si hoţi instalaţi la guvernarea României pe 22 decembrie 1989. Pasul următor este demiterea lui Băsescu, la referendumul din 29 iulie. Votul nostru trebuie să împingă lucrurile spre acest deznodământ firesc si absolut necesar. Ne-am săturat de ei. Din păcate, nu-i putem demite pe toti printr-un singur referendum, printr-un singur gest public! Va trebui să-i luăm pe rând. Ştie toată lumea cine va urma după Băsescu! Dar e musai ca Băsescu, capul răutăţilor din România, să dispară acum de pe scena politică pentru ca prăbuşirea sistemului politic mafiot să continue, să meargă până la capăt, dacă ne ajută bunul Dumnezeu!
      Presa mercenară, inclusiv televiziunile, încearcă o diversiune parşivă si ticăloasă în sprijinul lui Băsescu, prezentând situaţia ca o luptă între Traian Băsescu si Crin Antonescu, inducând în mintea românilor ideea că la referendum vor avea de ales între Băsescu si cuplul Ponta-Antonescu! Nimic mai fals si mai periculos decât această interpretare a situaţiei în care ne aflăm! Noi acum avem posibilitatea de a elimina din jocul politic pe unul dintre cei mai mari răufăcători din politica românească! Faptul că adversarii săi s-ar putea să fie mai mincinoşi si mai hoţi si mai incompetenţi decât Băsescu nu trebuie să ne inducă în eroarea de a-i mai acorda lui Băsescu creditul nostru!
      Din fericire, nu aceasta este situaţia. Adversarii politici ai lui Băsescu au păcatele lor, incomparabil mai mici însă. Au făcut multe greşeli, dar răul făcut de ei tării si cetăţenilor acestei ţări este, dacă pot spune asa, în limitele normalităţii. Aceste limite Băsescu le-a depăşit chiar înainte de a deveni presedinte!
      Avem acum ocazia acestui referendum si trebuie folosită fără niciun regret, pentru a scăpa astfel de un individ care ne-a făcut mult rău si ne va mai face, dacă nu-i luăm din mână pârghiile puterii de a face mai departe rău în jurul său!
      Pentru ceilalţi politicieni, tovarăşi sau adversari, unii cu nimic mai de soi decât Băsescu, nu avem încotro si trebuie să aşteptăm până la următorul soroc electoral, în toamnă. Imediat după demiterea lui Băsescu, societatea civilă va trebui să se aplece asupra candidaturii lui Crin Antonescu. Ar fi o mare ruşine ca românii să aleagă încă un presedinte, al patrulea, care nu are ce căuta în fruntea tării. Să sperăm că scurtul răgaz de câteva săptămâni nu ne va împiedica să ne edificăm corect asupra lui Crin Antonescu si a celorlalţi candidaţi, în speranţa că măcar unul dintre ei să prezinte un palmares demn de a fi luat în seamă.
      Să ne fie clar aşadar: votul nostru pentru demiterea lui Băsescu nu înseamnă un vot pentru Crin Antonescu! Nu înseamnă preferinta pentru acesta!
      Votăm împotriva lui Traian Băsescu numai si numai prin raportare la isprăvile bine cunoscute ale lui Băsescu, unul dintre principalii vinovaţi pentru starea precară a naţiunii române, a României de azi!

*
      De ce trebuie demis Băsescu?
      Nu au nicio valoare acuzaţiile pe care i le aduce Parlamentul. Motivele pentru care Băsescu trebuie să cadă sunt cu totul altele, mult mai serioase, mai numeroase, si de ele trebuie să ţinem seama în ziua referendumului.
      Mai întâi, amintim câteva dintre motivele pentru care Băsescu nici nu trebuia să ajungă în cea mai înaltă funcţie! În mod normal, Băsescu nu trebuia să ajungă nici parlamentar, nici ministru!

      1. În decembrie 1989 Traian Băsescu ocupa o funcţie de director în Ministerul Transporturilor, la Constanta, în Port. Erau ani buni de când nu mai naviga. Era cunoscut printre colegi si subordonaţi ca un impostor în funcţia respectivă. O funcţie pe care nu o onora, nici prin comportamentul său, nici prin pregătirea sa profesională destul de îndoielnică. Se ştia că la câteva examene importante din cariera unui comandant Băsescu nici nu se prezentase, dar le promovase prin intervenţia „organelor de partid”, a protectorilor săi din Securitate.
       Apartenenţa lui Băsescu la Securitate este certă, a fost demonstrată public. Personal, am discutat acest subiect cu Ion(?) Cătuneanu, fost director în Portul Constanta, care după 1990 si-a recunoscut apartenenţa la Securitate în fata unui grup de prieteni constănţeni. Cătuneanu ne-a spus că a fost coleg cu Băsescu în structurile Securităţii. După părerea mea, acest detaliu biografic nu îl încriminează în mod automat pe Traian Băsescu. Nu este grav dacă Băsescu a colaborat cu Securitatea sau dacă a lucrat efectiv în Securitate, ca ofiţer! Problema este despre ce Securitate vorbim! După decembrie 1989 a devenit clar că Securitatea nu a fost un monolit, cu oameni de aceeaşi factură, toţi o apă si un pământ. A devenit clar că unii dintre securişti, nu putini, au făcut parte din Securitatea trădătoare, din Securitatea aservită unor servicii secrete străine, care n-au rămas străine de ce a urmat după 1990 în România. Avem toate motivele să credem că toată cariera politică a lui Traian Băsescu, atât de neaşteptată, este datorată sprijinului ocult primit de acesta din partea unor astfel de instituţii si structuri. Evident, nici pe departe Băsescu nu este singurul om politic aflat în această situaţie. Îi ţin companie ceilalţi doi presedinti de după 1990, precum si importanţi lideri politici sau din mass media etc. Partea proastă este că au primit acest sprijin ca să facă mult rău României si românilor.

      2. În ianuarie 1990, Băsescu a fost printre primii directori demişi la cererea colegilor si a subordonaţilor. S-a aflat pe lista de directori demişi semnată de ministrul Burada. După câteva zile, acesta a fost „sfătuit” si, practic, obligat să revină asupra demiterii lui Traian Băsescu, revocând ordinul. Subalternii au protestat vehement, contestându-l în continuare, inclusiv în justiţie. Băsescu a fost obligat să cedeze si să plece din Constanta, alungat propriu zis de foştii colegi si subordonaţi. În mod semnificativ, la alegerile parlamentare nu a candidat niciodată în Constanta, unde multă lume îl cunoaşte foarte bine câte parale face. Era vestit printre marinari ca un comandant de vas extrem de priceput în relaţiile cu vama din port...  A venit la Bucuresti unde aceiaşi protectori discreţi si eficienţi l-au plasat sub pulpana lui Petre Roman si Ion Iliescu. Aşa a început o carieră politică de care n-ar fi avut parte dacă nu ar fi primit constant ajutorul unor entităţi secrete, imposibil de identificat de publicul larg, de alegători.

      3. Ca ministru la Transporturi (din mai 1990 până în octombrie 1992 si după 1996), se face vinovat de multe abuzuri si nereguli. Iată câteva:

- a permis si a coordonat deplasarea minerilor la Bucuresti, la mineriadele din iunie 1990 si septembrie 1991. Un simplu ordin al ministrului putea să împiedice venirea minerilor. Dimpotrivă: Băsescu i-a pedepsit pe subalternii care, din proprie iniţiativă, au încercat să oprească năvala minerilor.

- a demarat acţiunile complexe de sabotare a CFR-ului. Din ordinul său a fost suspendat primul tren de călători, pe ruta Craiova-Cluj. La concurentă cu CFR au apărut firme particulare de transport auto. Aceste firme sunt, cele mai multe, controlate prin interpusi de Traian Băsescu si alţi foşti miniştri la Transporturi. Ca să le meargă bine acestor firme, au fost suspendate o multime de trenuri, au intrat în reparaţii nesfârşite liniile cele mai circulate, pentru ca viteza trenurilor să fie exasperant de mică si lumea să prefere transportul auto. Linia Constanta-Bucuresti este cel mai bun exemplu pentru ce s-a întâmplat si se întâmplă în toată tara. Se urmăreşte distrugerea CFR si privatizarea a ceea ce nu poate fi distrus!

- a descurajat si amânat orice proiect de construcţie a unor auto-străzi noi. A decis că „România nu are nevoie de auostrăzi”! A supravegheat personal reparaţiilor la auto-strada Piteşti, lipsa sa de pricepere vădindu-se imediat prin calitatea proastă a lucrărilor.

- a introdus sistemul de dijmuire în transportul internaţional auto, sistem perpetuat până azi.

- s-a implicat direct sau prin interpuşi în falimentarea flotei comerciale si înstrăinarea acesteia. Dosarul Flota, ajuns în justiţie, n-a fost finalizat deoarece Băsescu a ştiut să-si facă complici persoane din conducerea celorlalte partide parlamentare, precum Micky Spagă si alţii, de aceeaşi teapă!

- demascat de dl Gabriel Stefănescu, seful corpului de control din minister, Băsescu a trecut la represalii, concediindu-l pe funcţionarul corect si curajos.

- altă persoană care l-a demascat pe Băsescu a fost Mihai Erbasu. Mihai Erbasu a murit asasinat în propria sa casă, a doua zi după ce l-a criticat pe Băsescu la OTV si a promis că va aduce la următoarea emisiune a lui Dan Diaconescu dovezile certe ale fărădelegilor si abuzurilor săvârşite de Traian Băsescu de-a lungul ultimilor ani, ca ministru si ca primar general al Capitalei. Îi sugerez lui Dan Diaconescu să scoată din arhiva OTV si să prezinte emisiunile făcute cu Mihai Erbasu si Gabriel Stefănescu pe tema abuzurilor lui Traian Băsescu. Mă îndoiesc însă că Dan Diaconescu va urma sugestia mea. Face în momentul de fată o propagandă făţişă în favoarea lui Băsescu. Păcat...

- alegerea sa ca primar si presedinte s-a făcut prin fraudă electorală. Vorba lui Ponta: „Au furat mai mult decât noi!” (Ghilimelele îmi aparţin...) Băsescu si oamenii săi au inventat procedee inedite de furt electoral, au inovat în domeniu. La asemenea prostii le merge bine mintea! Căci prost nu este Băsescu, dimpotrivă, este inteligent si mai ales viclean! Predispus genetic spre infracţiune, spre eludarea legii, a normelor si regulilor bunei creşteri, ale corectitudinii! Lasă să se înţeleagă că această „dimensiune” golănească si interlopă a personalităţii sale a dobândit-o la gura portului! Ca băiat de port!... Eu nu recunosc în acest comportament stilul constănţean, mentalitatea celor născuţi pe malul mării! Traian Băsescu nu este constănţean! Nu este născut la Constanta, cei şapte ani de acasă nu i-a petrecut la Constanta, iar constănţenii, când au avut prilejul, l-au alungat dintre ei! Prin felul său de a răzbi în viată, minţind si păcălind, având mereu ceva de ascuns, Băsescu nu este de-al nostru!

Ca presedinte, si-a arătat arama în nenumărate ocazii.

- răpirea ziariştilor din Irak a fost o manevră tembelă si criminală deopotrivă. Chiar si azi, dacă s-ar face o anchetă serioasă, s-ar putea dovedi că Băsescu a fost de acord cu această diversiune prin care a sperat să pozeze în salvator al Patriei! Se pare că au gândit-o alţii, dar el a fost în permanentă în cunoştinţă de ce se întâmplă. La data aceea tara era guvernată de coaliţia PSD-PNL, de Călin Tăriceanu prim ministru, iar Băsescu soma la Cotroceni, nu-l băga nimeni în seamă!

- la referendumul din 2007 a evitat un scrutin corect introducând în mod abuziv si a doua întrebare pentru alegătorii naivi: dacă sunt de acord cu reducerea Parlamentului, la o singură Cameră, cu numai 300 de parlamentari? Întrebare capcană, care atrăgea simpatia naivilor si a deturnat atenţia electoratului de la miza reală. Băsescu încearcă acum o manevră similară prin răspândirea ideii că lumea are de ales între el si Crin Antonescu... Repet: manevră abilă, dar perfect ticăloasă, care denotă laşitate si fuga de răspundere pentru faptele sale.

- după alegerile din 2008 a refuzat să ofere funcţia de prim ministru majorităţii parlamentare, care îl propusese pe Klaus Johannis. L-a numit în mod perfect ne-constituţional pe Emil Boc,  care îşi dovedise deja incompetenta, si a demarat acţiunea de racolare, prin şantaj si spagă, a parlamentarilor traseisti dispuşi să se alăture PDL-ului, pentru a inversa raportul politic din Parlament stabilit democratic prin votul nostru. Aşa a ajuns să inventeze un nou partid, UNPR, într-un dispreţ total pentru voinţa electoratului si litera Constituţiei!

- lui Băsescu îi aparţine ideea de a interzice oamenilor săi din Parlament să participe la votul secret, neavând încredere că aceştia vor vota la ordinul primit. Moment extrem de ruşinos, fără pereche în viata parlamentară din toată lumea!

- a luat o serie de măsuri care au discreditat si dezonorat armata. A dispus trecerea în rezervă a unor ofiteri superiori de valoare, veritabili profesionişti, caractere autentice, si a ridicat la gradul de generali o seamă de impostori, în frunte cu fostul ministru al Armatei, desfiinţând sistemul de pensii militare de stat , unicat in lume, supărat fiind de dezvăluirea dosarului sau de securist aflat in custodia DGIA al Armatei.

- în dispreţul opiniei publice, a adevăratei intelectualităţi, i-a numit pe Vladimir Tismăneanu si Horia Patapievici în funcţii pentru care aceştia nu aveau nicio competentă, dimpotrivă, erau contra-indicaţi în modul cel mai categoric cu putinţă.

- în schimb, a eliminat-o din viata politică pe dna Mona Muscă atunci când, din sondaje, a reieşit că lumea preţuia tot mult mai mult eleganta si competenta unei adevărate doamne în comparaţie cu mârlănia si bădărănia prezidentului nimerit în funcţia supremă prin tertipuri si minciună. Mona Muscă nu a făcut politie politică. Eu însumi si toţi colegii mei de la Universitatea Bucuresti, care aveam ore cu studenţii străini, am acceptat să informăm ierarhic – în cazul nostru la prodecan, dacă ni se pare ceva suspect la vreun student străin! Era stiut că sub eticheta de student intrau în tară mulţi veritabili terorişti! Nu am semnat niciun angajament în acest sens, dar dacă ni s-ar fi cerut să semnăm, nu am fi avut nimic împotrivă! Presa noastră a avut atunci un comportament dezgustător, făcându-se complice la mârşăvia lui Băsescu. Ca si colegii de partid ai bietei femei!... Căci acesta este pericolul cel mai mare pe care îl reprezintă Băsescu: proliferează în societate, în rândurile tineretului mai ales, modelul său de succes: prin fraudă, bădărănie, viclenie, diversiune, neruşinare, lipsa de respect fata de lege din cauza tupeului de securist!

- în anii de guvernare a lui Emil Boc, când Traian Băsescu a controlat tot ce se făcea în tară, guvernul a contractat cele mai mari împrumuturi din istoria României. În aceeaşi perioadă guvernul a procedat si la cea mai severă scădere de salarii si pensii din istoria României! Unde s-au dus aceste fonduri uriaşe?
Cât timp va mai sta la Cotroceni, lui Băsescu nu i se va cere socoteală pentru acest jaf!

- nu putem uita si ierta recomandarea prezidenţială făcută tinerilor români aflaţi în dificultate, nemulţumiţi de ce le oferă societatea: să emigreze, să plece în străinătate!...

- cel mai vinovat si inacceptabil gest politic al lui Băsescu îl constituie declaraţiile repetate făcute de acest saltimbac politic potrivit cărora România trebuie să cedeze din suveranitatea naţională în favoarea „guvernului” de la Bruxelles sau din alte capitale, exponente ale Noii Ordini Mondiale. Niciun alt presedinte european nu s-a arătat atât de dispus să accepte acest raport politic de subordonare si aservire naţională. Cui a cerut nevrednicul de Băsescu mandat pentru asemenea declaraţii iresponsabile? Nu este acesta un gest de trădare naţională? Sau de iresponsabilitate majoră?! Ce trebuie să mai facă acest individ că să fie îndepărtat de la orice funcţie publică si tras la răspundere pentru faptele sale, incompatibile cu legea penală si cu exigentele funcţiei prezidenţiale?! (Voi reveni asupra chestiunii.)

- si-a permis să iasă în public cu declaraţii ne-constituţionale de susţinere a unor proiecte economice precum Rosia Montană! Interpelat de activişti voluntari ai interesului naţional, când aceştia i-au pomenit de obligaţiile pe care fiecare generaţie le are fată de urmaşi, fată de nepoţi, neisprăvitul le-a râs în nas: care nepoţi?! Exact cu aceeaşi mentalitate a ţiganului nomad, pe care nimic nu-l leagă de vatra satului, de tară:
        - Măi, ţigane, sări că-ti arde satul!
        - Nu-i nimic! Mă mut în altul!
       Chiar are patrie acest Băsescu? Iar acea patrie este România? Mă îndoiesc!


                                                                                                            Ion  Coja

Post scriptum. Oameni buni, să nu ne facem griji prea mari si prea devreme pentru cel care va urma să-i ia locul Băsescului în toamnă la Cotroceni. Să rezolvăm la referendum problema Băsescu. Si vom vedea ce va fi mai departe! Sunt convins că vor apărea candidaturi noi, valabile, demne de funcţia respectivă, din partea societăţii civile. Ştiu bine că vreo doi-trei dintre generalii pe care i-a îndepărtat Băsescu din Armată ar fi foarte potriviţi cu funcţia supremă. Academia Română si mediul academic ne oferă de asemenea câteva candidaturi valabile, mai valabile decât cele cu care ne ameninţă clasa politică. Personal, mă gândesc cu plăcere si sperantă la Dumitru Prunariu... Si la încă vreo trei-patru posibili candidaţi, oameni tineri, români de care să fim mândri si mulţumiţi.
Dar mă văd obligat să fac următoarea constatare: deşi nu mi-a plăcut niciodată de Crin Antonescu, impresie pe care am făcut-o public în mai mult rânduri, trebuie să recunosc că prestaţia sa din ultimele zile, la Cotroceni, mă satisface. Declaraţiile sale limpezi în apărarea demnităţii si suveranităţii funcţiei de presedinte al României în raport cu funcţionărimea de la Bruxelles m-au surprins în modul cel mai plăcut. Sper că le va confirma în continuare.
Doamne, ajută!