luni, 9 iulie 2012

Monica Macovei trebuie dată afară din Parlamentul European!

Monica Macovei trebuie dată afară din Parlamentul European!


Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, cere demisia din Parlamentul European a Monicăi Macovei pentru „gravele prejudicii aduse interesului naţional, prin cererea de sancţionare a României în baza prevederilor articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene”. „Disperată şi orbită de ură pentru că USL a început să facă dreptate, Monica Macovei vrea, nici mai mult, nici mai puţin decît sacrificarea României la Bruxelles, exclusiv de dragul Robertei Anastase şi a lui Traian Băsescu. Pusă în faţa pierderii Puterii şi a pedepsirii hoţiilor pe care le-au comis în aceşti ultimi ani, clica pedelistă, în frunte cu Monica Macovei, lansează un atac fără precedent la adresa Interesului Naţional al României, ce riscă să arunce ţara noastră la periferia Europei“.„Deviza doamnei Macovei în acest moment este «după noi, potopul! Dacă nu mai putem fi noi la butoane, măcar să distrugem tot!».


Doar cei din PDL sînt în stare să calce în picioare interesele tuturor cetăţenilor români, numai pentru a-şi apăra propriile lor interese, privilegii, hoţii şi ilegalităţi. Singurul gest acceptabil pe care îl mai poate face acum Monica Macovei este să-şi dea demisia din Parlamentul European!“, susţine Ivan. „Constat cu amărăciune că reflexele de procuror comunist ale Monicăi Macovei nu au părăsit-o pe aceasta, de vreme ce vrea să folosească instituţiile europene împotriva românilor, pe post de scut pentru oamenii PDL. Sancţionarea României în baza articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene poate însemna suspendarea fondurilor europene pentru ţara noastră şi chiar anularea dreptului de vot al României în Consiliul European. Nu este de ajuns dezastrul pe care l-a lăsat guvernarea PDL în urma sa, atît în privinţa fondurilor structurale, cît şi în ceea ce priveşte politica externă a ţării? Acum vor să se răzbune şi din Opoziţie pe românii care au decis schimbarea la votul din 10 iunie? Prin acţiunile sale scandaloase, Monica Macovei demonstrează, încă o dată, că singura formă de justiţie pe care o cunoaşte este una de tip mafiot - au dreptate întotdeauna doar oamenii pe care îi susţine domnia sa, indiferent de hoţiile şi ilegalităţile comise“, mai spune Ivan.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat că în momentul de faţă românii asistă la „o lovitură de stat“ şi că ar trebui invocat art. 7 din Tratatul privind suspendarea temporară a drepturilor unui stat ca urmare a încălcării valorilor democraţiei.  „E o lovitură de stat, se încalcă legea, instituţiile democratice se desfiinţează. Înţeleg că se planifică noi Ordonanţe de Urgenţă ca să nu mai ajungă nimic la Curtea Constituţională“, a precizat Monica Macovei, adăugînd că ar trebui invocat articolul 7 din Tratatul UE. Potrivit acesteia, la propunerea unei treimi din statele membre în Parlamentul European sau a Comisiei Europene cu aprobarea Parlamentului, Consiliul poate hotărî cu o anumită majoritate că într-un stat membru s-au încălcat grav valorile democraţiei, statului de drept, „exact situaţia în care ne aflăm astăzi“. „Asta poate să ducă la suspendarea drepturilor care revin acelui stat membru. Cred că nimic nu trebuie nefolosit în acest moment pentru a împiedica această lovitură de stat“, a precizat Monica Macovei, adăugînd că nu s-a mai întîmplat aşa ceva din timpul mineriadelor. Monica Macovei şi ceilalţi europarlamentari români din cadrul PPE au discutat problema ultimelor evenimente din România cu alţi colegi din PE, dar şi cu comisari şi premieri din UE. „Scriem şi altor prim-miniştri, pentru că e în joc soarta acestei ţări, se duce democraţia, statul de drept, totul se duce în cîteva zile“, a subliniat Macovei, exprimîndu-şi speranţa că poate USL se va opri „din încălcarea permanentă şi brutală a legii“.

 Sursa:

 Articol propus de Contraamiral (r) Romulus Haldan