vineri, 13 iulie 2012

Ascensiunea lui Băsescu ca preşedinte a fost o lovitură de stat militară

 
De ce nu recunoaşte Traian Băsescu că a lucrat în contraspionaj?





Potrivit unui act oficial al Ministerului Apărării Naţionale, pe care vi-l prezentăm mai sus, Traian Băsescu a fost colaborator al organelor de contrainformaţii militare. Cu alte cuvinte, Traian Băsescu ar fi avut obligaţia să ofere date şi informaţii despre spioni, duşmani sau potenţialele ameninţări la adresa securităţii României. Un lucru onorabil, de altfel. Niciodată, însă, Traian Băsescu nu a vrut să confirme că a ajutat Armata Română în prevenirea unor eventuale acţiuni împotriva statului.
O astfel de atitudine este inexplicabilă, deoarece este clar că a fi colaborator al contrainformaţiilor militare nu este acelaşi lucru cu a fi colaborator al Securităţii şi a face "poliţie politică". De ce se teme atunci Traian Băsescu să recunoască activitatea sa de colaborator al contrainformaţiilor militare?
Există doar două răspunsuri posibile. Primul este acela că Traian Băsescu, din colaborator al contrainformaţiilor militare, a devenit ofiţer activ al serviciilor de spionaj/contraspionaj ale statului. Ceea ce înseamnă, din punct de vedere al statului de drept şi al democraţiei, că preşedintele României este militar. Prin urmare, România nu se încadrează în rândul ţărilor civilizate ale lumii, în care regula de bază pentru construirea şi respectarea separaţiei puterilor în stat - care este esenţa democraţiei - este ca ţara să aibă în frunte un civil, şi nicidecum un militar. Iar în acest caz, ascensiunea lui Băsescu în funcţia de preşedinte a fost o lovitură de stat militară, disimulată de către serviciile de informaţii.
Cea de-a doua variantă este aceea că, în timpul în care a fost colaborator al serviciilor de contraspionaj militare, Traian Băsescu a comis fapte reprobabile, cu vorba, cu fapta, ori cu scrisul. De aceea, se naşte dilema: de ce îi este ruşine lui Băsescu să recunoască documentul care dovedeşte că a fost colaborator al contrainformaţiilor militare?
Pe de altă parte, documentul pe care vi-l prezentăm atestă faptul că, după terminarea studiilor în cadrul Institutului de Marină, Traian Băsescu ar fi încetat şi colaborarea cu serviciile de contrainformaţii militare. În realitate, după cum poate fi văzut şi în documentele prezentate de Grupul de Investigaţii Politice, într-un alt dosar referitor la Traian Băsescu, acesta a fost transferat, de fapt, odată cu terminarea studiilor, la Direcţia de Informaţii Externe (DIE). Ulterior, după o perioadă petrecută pe mare, Traian Băsescu a fost mutat la Anvers, unde a ocupat funcţia de şef al Agenţiei Navrom. Or el, ca de altfel nimeni altcineva, mai ales la vremea respectivă, nu putea ocupa acea funcţie de conducere fără a fi ofiţer acoperit al DIE. Prin urmare, Traian Băsescu a lucrat în spionaj şi contraspionaj, cel puţin până în 1989, când a fost retras din funcţia deţinută la Anvers, oficial, pentru unele nereguli în acte.
În concluzie, fie Ministerul Apărării Naţionale a fabricat acest document pentru a-l compromite pe şeful statului, şi atunci actul este fals, fie Traian Băsescu este un mincinos, un om necinstit, un bărbat incapabil să-şi asume responsabilităţile ce revin celui care ocupă cea mai înaltă funcţie în stat.
Niki Florescu

Sursa:

Mai citiţi şi:
USL îi mai dă o lovitură lui Traian Băsescu
Bătălia pentru Serviciile Secrete
http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/batalia-pentru-serviciile-secrete-1698