luni, 9 iulie 2012

Ce propagandă face Radio Romania Actualităţi?

Ce propagandă face Radio Romania Actualităţi? Carmen Valică a lansat la Bruxelles bomba cu arestarea judecătorilor de la Curtea Constituţională a Romaniei


Carmen Valică e numele corespondentei Radio România Actualităţi la Bruxelles. Doamna în cauză e ultra-cunoscută în mediile jurnalistice pentru partizanatul făţiş pro PDL şi pro Băsescu. Valică e bună prietenă cu Monica Macovei - iar postările de pe contul de Twitter al ziaristei sînt dovezi incontestabile ale acestui lucru.În afara de faptul că nu e deloc normal ca un jurnalist angajat al unei entităţi media de stat să îşi realizeze materialele pentru Radio România Actualităţi ca şi cum ar fi clipurile de campanie ale PDL. Corespondenta radioului public la Bruxelles este autoarea unei isprăvi de toată frumuseţea, din cauza căreia asupra ţării noastre s-au pogorît tone de mustrări, în special din partea unor oficiali de la Bruxelles.


Carmen Valică a fost cea care - în calitate de corespondent al Radio România Actualităţi, în data de 3 iulie a aranjat o întrevedere cu Mina Andreevna, purtătoarea de cuvînt a Comisarului pe Justiţie, Viviane Reding. În timpul acestei întrevederi, purtătoarei de cuvînt Andreevna i-a fost adresată o singură întrebare: „Cum comentează Comisarul Viviane Reding previzibila arestare a judecătorilor de la Curtea Constituţională din România şi intenţia Guvernului Victor Ponta de a desfiinţa CCR?“. Ei bine, de aici, de la o jurnalistă din România, a început avalanşa de comentarii şi lamentări internaţionale cu privire la „soarta crudă” a „bieţilor” judecători de la CCR.

Coincidenţă sau nu, Carmen Valică este clujeancă, iar cariera în radio şi-a început-o la BBC România, sub aripa ocrotitoare a fostului ziarist Carol Sebastian (turnător la Securitate cu acte în regulă) , acum politruc de bază la departamentul de comunicare al PDL.

Mai trebuie spus că isprava ziaristei de la Radio România Actualităţi nu a trecut neobservată de noua conducere a Societăţii Naţionale de Radiodifuziune. Surse din conducerea acesteia au declarat că doamnei Valică i se va rezilia contractul de muncă pe care îl are cu radioul public.

VLAD DUMITRAŞ

 Sursa:
http://www.ziartricolorul.ro/1994/ce-propaganda-face-radio-romania-actualitatis-carmen-valica-a-lansat-la-bruxelles-bomba-cu-arestarea-judecatorilor-de-la-curtea-constitutionala-a-romaniei.html

 Articol propus de Contraamiral (r) Romulus Haldan