vineri, 5 aprilie 2013

Alexandru MELIAN - IMPERTINENȚA PROFITORILOR DE TOLERANȚĂ




IMPERTINENȚA  PROFITORILOR  DE  TOLERANȚĂ
Motto : «  "Afirm cu tărie că nu există nicăieri, în lumea  civilizată, o ţară  care să acorde atâtea drepturi unei  minorităţi alogene, cum acordă România minorităţii maghiare ». 

                 Miodrag  Stanojevic, profesor sârb de istorie


            Câteodată, ai  impresia că UDMR, - această grupare  ilegitimă, profund toxică în spațiul politic românesc -  ignoră fără rușine în ce țară se află și uită în ce spațiu și pe spatele cui și-a îmbuibat  escadroanele anti-românești,  e adevărat, blagoslovite de nemernicia și iresponsabilitatea complice a mai tuturor instituțiilor țării, de la Revoluție încoace.
            Aflăm astăzi că UDMR Mureș este revoltat de apariția unor afișe « provocatoare și jignitoare antimaghiare » la Liceul Pedagogic Mihai Eminescu  din Târgu Mureș, culmea nerușinării, scrise chiar în limba română,  cum declara,  cu mânie revoluționară,  dl. președinte UDMR, Brassai  Zsombor.  Din comunicatul  lor solemn, trâmbița nerușinării cheamă parca sub arme infanteria urii și cavaleria neloialității : 

« Condamnăm manifestarea extremistă şi somăm conducerea Liceului Pedagogic să aibă o atitudine promptă în rezolvarea tensiunilor etnice dintre elevii români şi maghiari. Din păcate, acest incident este un alt exemplu care arată că problemele de convieţuire româno-maghiare din Târgu Mureş nu sunt soluţionate în mod satisfăcător ».

 "Ardealul pământ românesc",  Lic. "Mihai Eminescu" Tg Mureş
Ce manifestare extremistă condamnă acest tribunal al poporului, care este obiectul somației lui ultimative ??!!  Ei bine, stimați concetățeni, infracțiunea care s-a produs la liceul amintit este faptul că nu știu pe ce uși  din școală au fost lipite afișe pe care scrie « ARDEALUL, PAMÂNT ROMÂNESC » .
Păi, să analizăm un pic situația ca să ne dăm seama cu cine avem de-a face .
Prima întrebare : nu este Ardealul pământ românesc ?!  Îi trimitem pe analfabeții istoriei  să afle când au venit pe pământ  daco-roman  barbarii lor  strămoși din pustiurile Asiei ?  Îi trimitem să afle  că Ungaria  a devenit pașalâc turcesc în 1541 pentru vreo 150 de ani, în timp ca Transilvania a rămas principat autonom și că în 1699, prin Pacea de la Karlowitz , atât Ungaria, cât și Transilvania au fost încorporate în Imperiul Habsburgic . Dar mai ales le reamintim tratatele de pace de după primul război mondial, când cele trei imperii au dispărut de pe harta Europei. Dacă pentru vajnicii războinici ai UDMR, frontierele Europei trebuie modificate, s-o spună cu voce tare și să ne pregătim de război !!?? 
A doua întrebare : daca a spune că România este a românilor reprezintă o manifestare extremistă, provocatoare și jignitoare pentru UDMR, ce ar trebui să spună acest popor tolerant până la auto-primejduire și primitor până la rătăcire ? Că ea este a UDMR ?
A treia întrebare : cum ar trebui calificată direcțiunea unei școli din România și diriginta unei clase care insultă și pedepsește o elevă pentru că a venit la școală cu o bentiță tricoloră pe cap ? Oare nu aici se manifestă extremismul, provocarea și jignirea ? Mai mult chiar, încălcarea legilor din țara al cărui cetățean ești ?
A patra întrebare : cine provoacă tensiunile etnice, cei care-și manifestă atașamentul față de țara lor, - și printre aceștia se află imensa majoritate a românilor de origine maghiară – sau politicienii de contrabandă care știu că n-au nici o șansă de a exista decât dacă joacă rolul pompierului piroman ?
A patra întrebare : socotește UDMR și celelalte așazis partide etnice că a nu respecta constituția și legile țării este, nu doar un act de neloialitate, ci o infracțiune supusă rigorilor legii ? Dacă răspunsul lor le este așa precum le sunt faptele, aceste formații trebuie scoase în afara legii, acolo unde s-au aflat, de fapt, încă de la înființarea lor.
A cincea întrebare : cum înțeleg instituțiile statului român să asigure domnia legii în țară, să-și protejeze cetățenii supuși unei discriminări ticăloase chiar în țara lor ? Că premierul Victor Ponta, cu consilierul lui udemerist, e ocupat de șubredul său destin politic și n-are timp de problemele țării, se vede de la distanță. Dar instituțiile țării trebuie să-și facă datoria în raport cu singurul lor șef, - imperativul constituției și al legilor.  Întrebarea se adresează acum, în mod direct, și inspectorului  școlar general al județului Mureș, Ștefan Someșan.
De răspunsul la aceste întrebări – nu verbal, ci faptic – depinde evoluția situației din Transilvania și din întreaga țară. Atmosfera o amintește pe cea din 1990  când UDMR,  proaspăt angajată în proiectul ei anti-românesc (a luat ființă, ca Uniune, în ziua de Crăciun a anului 1989) a putut înregistra primul ei succes  întru ură și dezbinare.
Ceea ce aș vrea să reamintesc, în încheiere, nu doar UDMR , ci tuturor celorlalți extremiști, că există un cunoscut  și verificat proverb la care toți trebuie să ne raportăm : Cine seamănă vânt culege furtună.  Iar guvernantilor  și instituțiilor țării să le reamintesc, de asemenea, că furtunile nu distrug niciodată doar uscăturile.


                                                                                  Alexandru MELIAN

Vedeţi şi